Полицаи застават редом до медицинските сестри на пореден протест

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:10 / 09.09.2019
1071
Полицаи и други служители в системата на МВР застават редом до медицинските сестри на пореден протест на 11 септември в София, научи Varna24.bg.

Ето какво съобщават от синдикалната федерация на служителите в МВР:

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) заявява, че подкрепя справедливите искания на медицинските специалисти, които ще бъдат заявени за пореден път на организирания протест на 11 септември 2019 г. в столицата. 

От СФСМВР смятат, че ниското допълнително заплащане за нощен труд на хора, които спасяват човешки животи е не само недостойно, но и граничещо с унижението. Идентично е възнаграждението и на  българските полицаи и пожарникари, което поставя за пореден път под съмнение, доколко сектор "Сигурност“ и работещите в него са приоритет за правителството на Република България.  

Повече от една година, СФСМВР в партньорство с КТ "Подкрепа“ и Български лекарски съюз (БЛС) реализират кампания под надслов "За достойни условия и заплащане на нощния труд“, която представителите на политическите партии неглижират не само като искания, но и като проблем, който да бъде обсъден публично.  

СФСМВР подкрепя, както исканията за достойно заплащане, така и декларираното от медицинските специалисти желание да бъдат зачетени конституционните им права и да им се позволи да се сдружават в отделни съсловни организации, които да ги представляват и да отстояват и защитават техните професионални интереси.

От Федерацията, заявяват, че е крайно време минималното допълнително възнаграждение за нощен труд да бъде актуализирано и да бъде променено националното законодателство. Управителният съвет на СФСМВР е убеден, че ако това не се случи, протестите на професионалистите от различни браншове няма да спрат, защото това е проблем, който трябва да намери своето трайно и справедливо решение. 

От Синдиката призовават всички свои членове, които имат възможност да се присъединят и да подкрепят протеста на 11 септември 2019 г. в 15:00 часа, защото "Заедно можем повече“. 

СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009  година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 10 000 служители на МВР – както  полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР. 

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).