Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Полицията изведе хората от палатковия лагер пред Паметника на съветската армия
Автор: Екип Burgas24.bg 19:41 / 25.08.2023Коментари (0)576
© БНТ
Паметникът на Съветската армия в Княжеската градина вече е ограден. Протести и сблъсъци предшестваха монтирането на оградата. Те започнаха още снощи, след мача между "Левски" и "Айнтрахт", предават от БНТ. 

Плътен полицейски кордон и тежко въоръжени полицаи изпратиха нощта пред Паметника на Съветската армия, и по същия начин посрещнаха утрото пред монумента. Поводът тази сутрин - слагане на обезопасителна ограда около съоръжението, разрешение, за което има официално от три дни.

Строителните работници бяха очаквани предвидливо освен от полицията, и от защитниците на паметника от палатковия лагер, които по-късно бяха изведени.

"Откога знаете, че ще дойдете тая сутрин? Къде ви е заповедта, господа полицаи? Предаварийно състояние на паметника? Вие го докарахте, няма да ви позволим да го бутнете, измивайки си ръцете с вашето безхаберие. Тази заповед трябваше да бъде обжалвана още преди два часа, но те я скриха", каза Мая Манолова от "Изправи се.БГ".

Постепенно палатковият лагер беше напълно обграден от обезопасителните съоръжения и защитнциите на монумента бяха изведени. Кметът на София Йорданка Фандъкова напомни, че слагането на оградата е в правомощията на областния управител. А загражденията са с цел защита на гражданите от опасни елементи от паметника. Засилената полиция пък ще е там, докато трябва.

"Паметникът е обследван и не е достатъчно сигурен. А това, че политическите лидери намират за много добра възможност да правят кампанията си, всеки да мобилизира симпатизантите си чрез паметника, това със сигурност е част от кампанията за местни избори в София.

Работата на полицията е да бъде на местата, където има напрежение, така че няма срокове дали да има или няма полиция. Полицията трябва да е на място", заяви Фандъкова.

Тя оцени и действията на униформените снощи заради мача "Левски" - "Айнтрахт". Защитници на монумента и политически лица посрещнаха призивите за саморазправа с палатките от страна на футболните фенове със стриктна организация. С приближаването на последния съдийски сигнал специални полицейски сили блокираха подстъпите на Княжеската градина. Там беше и професионалното ръководство на МВР. А днес министърът и главният секретар оправда присъствието на тежко въоръжени полицаи.

Петър Тодоров, главен секретар на МВР: Организацията е много добра, така че всичко върви по план.

Калин Стоянов, министър на вътрешните работи: Абсолютно необходима, навременна и адекватна охрана от страна на МВР, за което получихме признанието на множество медии, граждани и други организации. Както знаете, вчера имаше няколко масови мероприятия, едно от което и най-сериозното, беше футболният мач. Имаше информация, че е възможно да възникнат стълкновения между двете агитки, затова ние се постарахме и се презастраховаме за това да няма някакви по-сериозни сблъсъци между двете агитки, съответно струпвания около Паметника на Съветската армия и така нататък.

Засилените мерки обаче предизвикаха реакции.

"Следственият комитет на Руската федерация нямаше да го направи по-добре", написа във Фейсбук кметът на район "Средец" Трайчо Трайков.



Още по темата: общо новини по темата: 67
23.04.2024 »
21.04.2024 »
12.01.2024 »
22.12.2023 »
21.12.2023 »
21.12.2023 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: