Политолог: Слави Трифонов добре прецени, че е по-силен в шоуто, а не в политиката

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:53 / 16.06.2021
2765
Политологът проф. Антоний Тодоров заяви, че трябва да гледаме на този служебен кабинет като на нещо извънредно, тъй като това не е просто поредният служебен кабинет. 

"Новите извънредни избори са двойно извънредни. Служебното правителство трябва да организира изборите, но заварва ситуация и трябва да управлява текущите дела. Този отчет се налагаше и вероятно ще има още един. Обществото очаква да чуе от министрите какво са свършили. Съгласен съм, че не може да възлагаме големи очаквания на един служебен кабинет. Залогът е всичко започнато да върне някакви баланси в политиката", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му служебният кабинет трябва да се занимава с политиките, но не може съвсем да се държи като редовен кабинет.

"Трябва да се дискутират политиките и развитието на страната. Партиите трябва все по-ясно да го заявяват, а не всеки да се държи така, сякаш вярва, че ще спечели половината депутатски места и ще управлява сам. Документите, които партиите публикуваха, са онези, които видяхме и на 4 април. Не показаха заявка за това как виждат бъдещото управление. От "Има такъв народ" заявиха, че този път няма да бягат от тежката отговорност. Ако сериозно се занимават със своя политически проект, трябва да го докарват докрай", обясни проф. Тодоров.

Той е на мнение, че Слави Трифонов добре е премерил собствените си способности и е видял, че е по-силен в шоуто - няма да бъде по-силен в парламента.

"Не мисля, че това (отказът му да се кандидатира за депутат - бел. ред.) ще доведе до сериозна криза в "Има такъв народ". Неговото истинско изпитание ще бъде, ако формира правителство и влезе в управлението. Един политически проект не може да се ограничи в 4-5 изборни правила", подчерта политологът.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Вредно ли е готвенето на газ?
19 хиляди от българите са без препитание, а нямат и 25 години – с...
Не сте яли такова агнешко за Гергьовден
Правото на пенсия според различните категории труд
Започва празната седмица
Голямото прибиране: Очаква се засилен трафик у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).