Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Слави Трифонов ще върне мандата още на същия ден
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 09.04.2021Коментари (15)947
©
"Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, защото от "Има такъв народ“ зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формация“, коментира ситуацията след изборите на 4 април политологът Теодор Славев в "Преди всички“.

При условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила, поясни още Славев:

"Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото.

А проблемът на формацията около Мая Манолова и Николай Хаджигенов е, че те имат прекалено малко гласове. Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет", посочи политологът.

"И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други.

Виждате, че ГЕРБ каза, че ще подкрепят всеки кабинет, без да участват във властта – не само на Слави Трифонов, защото ГЕРБ се притесняват от служебно правителство.

Засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев", каза още Славев.

По думите му заинтересовани от нови избори са ГЕРБ и ДПС.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами едни резултати от нови избори биха зависели изцяло от държанието на тези велики кумири в момента, когато реално могат и трябва да поемат отговорност - а именно кои се лющят, кои проявяват далновидност, кои остават верни на гласоподавателите си, но и запазват някаква политическа отговорност, кой не вижда по-далеч от носа си и е там заради свое его... така че да се вземат в ръце и да свършат някаква работа! Ако не могат, да го оставят в ръцете на можещи и Радев да състави служебно
+1
 
 
Не знам дали този журналист си вярва, че ГЕРБ се страхували от служебно правителство. Жестът на Бойко с оттеглянето от парламента иде да покаже това, че не се страхува от разследване. А че е безотговорно да не се направят усилия за съставяне на правителство, е безспорно. Всяка политическа сила се бори за добър резултат заради тази възможност, медали не се раздават! Колко доброволци се включиха в изборите, възрастни хора в пандемия постъпиха отговорно, отидоха да гласуват. Ако Слави върне мандата без да направи опит за съставяне на правителство, става господин за един ден!
-1
 
 
Нови избори докато някоя партия успее .Немския вариант не пасва в Бг.Бсп и Герб са алчни за власт.
-2
 
 
Естествено, че ще го върне - малко акъл да има в главата и ще направи точно това. Защото после... после се досещате какво следва.
+2
 
 
От нови избори са заинтересовани най-вече ДБ а не ГЕРБ и ДПС. Досега немалко хора гласуваха за ГЕРБ с убеждението че глас за ДБ (или друга уж дясна партия ) е глас в коша. ГЕРБ ще загуби още гласове при избори веднага. А за сметка на Майчето отново ще се върнат под някаква форма патриотите. Чалгарското стадо никой не знае накъде ще тръгне след като овчаря се покри.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: