Половината от капацитета на УМБАЛ-Бургас ще е за лечение на коронавирус

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:23 / 24.11.2020
1597
До края на седмицата УМБАЛ Бургас ще достигне 50% от легловия си капацитет само за ковид лечение. Всичко останали болници ще бъдат около и над 30%. Това обяви преди минути на сесията на ОбС - Бургас кметът на Бургас Димитър Николов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Николов призова съветниците да се въздържат от допълнителни внасяния на извънредни разходи до края на годината. Според него наличните средства в годишния бюджет трябва да бъдат приоритетно разходвани във връзка с ковид пандемията. "Изправени сме пред изключително тежка ситуация. Според мен е най-важно да осигуряваме средства, касаещи здравето и спасяването на човешките животи", каза пред съветниците Николов.  

Общинският съвет днес одобри допълнително сумата от 15 хил. лв. за закупуване на 5 концентратора за кислород за Белодробната болница и 15 хил. лв. за монтиране на кислородна инсталация в сградата на УМБАЛ -Бургас.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).