Получавате непоискана услуга и ви я таксуват, не плащайте!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:27 / 29.10.2022
518
Получавате непоискана услуга и ви я таксуват, не плащайте! Имате право да оспорите начислени суми за доставени стоки и услуги, които не сте се съгласили да ви бъдат предоставяни срещу заплащане!

Имате право да оспорите начислени суми за доставени стоки и услуги, които не сте се съгласили да ви бъдат предоставяни срещу заплащане!

Само трябва да сте сигурни, че някога, някъде не сте потвърдили подобно предложение, например чрез изпращане на съобщение с текст "ДА“, "ОК“ и т.н.

Най-често непоисканите услуги, които после може да ви се таксуват, са игри, допълнителни пакети с MB, минути и SMS-и, промоционални канали и пр.

Обикновено започват да идват съобщения след подписване на договори с телекоми, финансови институции, доставчици на услуги на информационното общество и др. Изпращани са както от дружеството, с което сте в договорни отношения, така и от трети лица, на които ваши лични данни са били предоставени – правомерно или не.

Може да ги получите чрез кратки съобщения на телефона, по имейл, в месинджър...

Кога подобни услуги трупат сметки? Когато се включите в играта!

Специфика! Обикновено тези услуги се предоставят за кратък период безплатно и след това стават платени. Отговорите ли, счита се, че приемате офертата със съответните предложени условия и след безплатните дни започват да ви се начисляват такси.

Важно!

Законът забранява доставката на стоки и услуги срещу заплащане, без изрично искане от страна на потребителя! Липсата на отговор не се счита за съгласие! Винаги можете да оттеглите даденото някога съгласие!

Съвет от експертите от "Ние, потребителите":

– Ако не сте сигурни, не отговаряйте!

Правило!

Получавате непоискана услуга, която Ви се таксува – имате право да Ви върнат всички начислени за нея суми!

Как да потърсите правата си?

Първо се обърнете към доставчика на услугата. Следващата стъпка е жалба в Комисията за защита на потребителите.

За неправомерно предоставени от телекоми на трети лица Ваши лични данни сезирайте Комисията за регулиране на съобщенията. При незаконосъобразно обработване на личните Ви данни сезирайте Комисията за защита на личните данни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).