Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Помен за Христо Живков събра арт гилдията
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 10.05.2023Коментари (0)785
Три жени приемаха съболезнованията по време на помена за без време отишлия си Христо Живков. Първите две бяха големите любови на актьора - писателката и психолог Виргиния Захариева, с която той изживя близо 16-годишна красива любовна история, и жената, която бе до него в последните няколко години от земния му път - Ружа Колева. Заедно с тях съболезнования приемаше и майката на актьора.

Десетки от най-ярките кино и театрални звезди на България, много от най-изтъкнатите културтрегери и лица от малкия екран събра в църквата "Света София" панихидата в памет на актьора Христо Живков. Преди два месеца Йоан Богослов от "Страстите Христови" загуби битката с рака само на 48-годишна възраст.

Инициатори на първия помен в родината на Живков са освен неговото семейство телевизионерът Дими Стоянович и сценаристът и тв водещ Георги Тошев. Приживе те са били едни от най-близките приятели на красавеца, който издъхна в Лос Анджелис.

"Много ми е мъчно за Христо", едва промълви ветеранката на "Армията" Меглена Караламбова, която също почете паметта на Христо Живков заедно с дъщеря си. Голямата актриса се бе отказала от черния цвят и се появи в храма в спортно облекло - светлосиньо яке и дънки, пише "България Днес".

Със светлобежово манто и платинено руса прическа тип "конска опашка" грееше на печалното събитие ВИП пиарката Ива Екимова. Дъщеря й - младата поп звезда Дара Екимова, бе облякла черно поло и сако в същия цвят, което бе сюрприз за хората, свикнали да я виждат в одежди в крещящи цветове на сцената.

В сивобежов шлифер и вечната си пепеляворуса подстрижка запали свещ в църквата за упокой на душата на своя колега и Койна Русева. В патешко жълто яке пък се прегръщаше със скърбящите близки на покойния актьор Китодар Тодоров.

"Не мога да кажа нищо, освен че загубихме Христо, и това е много трагично", каза актьорът Христо Шопов. Героят от култовия филм "Вчера" също бе в синьо яке, а съпругата му Мариана Станишева, с красиво посребрена коса, често поднасяше кърпичка към очите си, за да бърше сълзите си.

В почти идентични черни манта дойдоха на панихидата телевизионерката Севда Шишманова и актрисата Мая Бежанска. Сред скърбящите за Христо Живков бе и актрисата и тв водеща Лара Златарева - Кака Лара, а Башар Рахал, въпреки че пристигна с малко закъснение, до края на опелото не се отдели от красиво кестеняво миньонче - вероятно новото му гадже. 

Сред опечалените колеги на звездата от хитовата лента на Мел Гибсън се открояваше и Деси Тенекеджиева. С широкопола шапка размер XXL, закриваща лицето й почит до брадичката, вдовицата на покойния режисьор Стоян Камбарев бе неузнаваема. Тенекеджиева бе надянала и огромни черни очила, но присъстващите отбелязаха, че носът на актрисата е претърпял хирургична трансформация и е станал по-миниатюрен и по-прав. Дали Деси е излекувала вече обемистия ечемик на дясното си око, остана загадка, но заради него тя без малко да отмени връчването на годишните награди на фондация "Стоян Камбарев" в края на април.

Черни дрехи бе избрал за помена на отишлия си без време актьор и режисьорът Лъчезар Аврамов, който е бил съученик на Христо Живков в елитно училище в центъра на София. Синът на Богдана Карадочева не криеше мъката си от загубата на своя близък приятел, но прие поканата на неговата приятелка Ружа Колева да изпият чаша вино в памет на екранния Йоан Богослов в тузарски столичен ресторант.



Още по темата: общо новини по темата: 6852
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
01.03.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1142 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: