Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Помните ли Любомир, който уби жестоко жена си с метален прът? Ето какво го очаква
Автор: Екип Burgas24.bg 19:54 / 23.05.2022Коментари (0)692
50-годишният търговец на обувки Любомир Славейков, който преби с метален прът съпругата си Светла, а после я ръга до смърт с нож, бе осъден на 18 години затвор от Софийски градски съд.

Той трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Припомняме, че трагедията се разигра на 25 февруари 2020 г. Три седмици по-рано 48-годишната Светла напуснала семейното жилище в жк "Обеля" и се преместила при родителите си в столичния квартал "Модерно предградие". Причината – жената имала извънбрачна връзка, за която Любомир научил. Между съпрузите, които имат три деца, всеки ден избухвали грозни скандали, като при поредния мъжът залепил устата на жена си с тиксо, за да не го лъже повече.

В крайна сметка търговецът изгонил жена си и тя се пренесла при родителите си. Любомир обаче не можал да се примири с изневярата и решил да я убие, а после да сложи край и на своя живот. Преди да тръгне към дома на тъста и тъща си, той написал в социалната мрежа: "Честта е по-важна от живота".

Когато пристигнал, започнал да рита входната врата и да крещи, че ще убие Светла. Изплашената жена веднага позвънила на сина си, позвънила и на приятел, който подал сигнал до Девето РПУ.

Макар че и синът на Светла, и полицаите се отправили незабавно към адреса, те пристигнали твърде късно. След като не успял да разбие вратата, Любомир счупил прозорец и нахълтал в къщата. Той носел метален прът, с който започнал да удря силно жена си по главата, тялото и крайниците. След това грабнал от кухнята нож и я намушкал 6 пъти в гърдите. Светла издъхнала за минути.

Любомир пробол и себе си в областта на сърцето, прострелял се с газов пистолет, а после прерязал вените на китките си. Обаче извадил късмет. Екип на "Спешна помощ“, пристигнал да спасява съпругата му, спасил него. Убиецът бил транспортирал в "Пирогов".

Според обвинението смъртта на 48-годишната Светла Славейкова е настъпила по особено мъчителен начин, тъй като тя е живяла известен период от време след причинените ѝ травматични увреждания, опитвала се е активно да се съпротивлява и е била в психическо и емоционално състояние да осъзнава ситуацията и да изпитва силни болки и страдания.

Обвиняемият е проявил особена жестокост при извършване на престъплението, тъй като е нанесъл на съпругата си множество последователни удара с нож.

Светла Славейкова е била подложена на системно психическо насилие от съпруга си, изразяващо се в обиди и унижения и е била принудително отстранена от него от семейното жилище, поради което убийството е извършено в условията на домашно насилие, допълват още от прокуратурата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: