Поптодорова: Абсурдни и нелепи са тълкованията, че смяната на американския посланик има връзка с вътрешните събития в страната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:48 / 10.06.2022
643
Смяната на посланика на САЩ у нас е нормална и рутинна. Абсурдни и нелепи са тълкованията за връзка със смяната на посланика с вътрешните събития в страната. Иска ми се да разсеем тези целенасочени манипулации. Това заяви в "Денят започва" Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България.

Тя уточни, че системата за смяна на посланик на САЩ съществува от десетилетия. Мандатът на всеки един американски посланик е тригодишен, независимо дали е кариерно или политическо назначение.

Поптодорова заяви, че в България по правило се назначават винаги политици от кариерата.

"Досега не сме имали политическо назначение. Това е свързано с околностите на региона, това не е лесен пост, не е лесна и обстановката в тази част на Европа. Винаги сме се радвали на опитни и кариерни дипломати. Такъв кариерен дипомат се готви за наследник на г-жа Мустафа", каза Поптодорова.

Според нея даже сравнително късно е започнала процедурата по смяна на Херо Мустафа.

"У нас идва опитен професионален посланик, който е бил в две столици на Балканите и познава Балканите. В никакъв случай няма да има смяна на политиката на САЩ", беше категорична Елена Поптодорова

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...
Социолог: Все повече депутатите ни се бият и се псуват, защото са...
Етнологът: Великден е не само религия и вяра, Великден е проект и...
Малкият син на обвинената в убийство Габриела Славова е дете на В...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).