Пореден протест провежда НС "Защита" в столицата

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
14:02 / 12.05.2022
601
Пореден протест провежда НС "Защита“ в столицата, предава репортер на Sofia24.bg. Протестното автошествие тръгна от паркинга на БНБ под наслов "Битката продължава". Ето какво заявиха от синдикат "Защита":

Протестиращите са недоволни от "унизително ниските и несправедливи възнаграждения на работещите в здравеопазването. Драстичното намаляване на доходите им след спиране на изплащането на допълнителните възнаграждения за COVID-19, гнусното неизпълнение на даденото, от самият министър-председател на Република България, обещание за увеличение на възнагражденията им. 

Безконтролното спекулативно повишаване на цените на енергията и горивата, което води до вихреща се инфлация. Безконтролно и спекулативно повишаване на цените на стоките от първа необходимост. Драстично понижаване на жизненото равнище на населението на България и зловещото обедняване на българския народ. 

Изключително сериозни проблеми в сектор земеделие, които поради драстично увеличение на цените на ток, горива, торове, препарати, семена изправят хиляди земеделски производители пред фалит, есента обричат българското население на невероятно високи цени на хранителни продукти и на глад, както и непростимата подигравка, която си правят властнически институции със земеделските производители, прехвърляйки си "топката“ от една на друга, както например го правят Министерство на земеделието и Министерство на околната среда и водите.

В НС “Защита“ постъпват множество сигнали от работещи в различни лечебни заведения в страната, според които не са им изплатени полагащите допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради COVID-19 за месец март (период в обявена извънредна обстановка).

По информация от директори по места, в отговор на поставени от наши представители въпроси, нямат превод на тези средства от НЗКО, която пък от своя страна заявява, че няма постъпили средства от страна на държавата.

След като нагло излъгаха за увеличение на основните заплати в здравеопазването – излъгаха и за изплащане допълнителни средства за COVID-19 за месец март !!!

Ние от Синдикат "Защита“ настояваме за незабавно изплащане на допълнителни възнаграждения за работа в неблагоприятни условия заради COVID-19 за месец март (период в обявена извънредна обстановка)".

Автошествието ще тръгне от паркинга на БНБ към "триъгълника на властта". За малко протестиращите ще спрат пред сградата на министерството на здравеопазването и след това ще преминат по бул. "Ал. Стамболийски".


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
27.04.2022 Протестиращи медици пред МЗ: Хвърля ни се прах в очите, никога няма да получим по-адекватно възнаграждение
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
4-дневната работна седмица ще бъде катастрофа за държавата, смята...
Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви доходи отиват за вн...
Сергей Станишев обратно в България
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).