Пореден удар срещу Георги Гергов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
17:32 / 18.10.2020
2550
Тъмните облаци около Георги Гергов в Българската социалистическа партия стават все по-гъсти. Най-големият му опонент в Пловдив Иван Петков – Бебето бе избран днес на заседание на Националния съвет на левицата за член на Националния предизборен щаб. Преди години самият Гергов бе член на НПЩ, но след като бе махнат от Изпълнителното бюро заради "Цумгейт“, неприятностите за него в БСП нямат край.

Въпреки че през лятото бе избран за председател на Градската структура в Пловдив, в Общопартийната контролна комисия има множество жалби за начина на провеждане на отчетно-изборната кампания в града под тепетата. В тях се твърди, че в основата на кампанията има манипулации и фалшификации на събрания, довели до избори на делегати на районите и градската конференции.

След преизбирането чрез пряк избор на Корнелия Нинова и катастрофалния резултат на Кирил Добрев, а оттам и на кръга "Гергов-Станишев-Добрев“, е вероятно новият състав на националната контролна комисия да разгледа жалбите и да се стигне до анулиране на избора на олигарха.

Началото на края на Георги Гергов в Българската социалистическа партия вече не е блян в очите на социалистите. На днешното заседание на Националния съвет бяха приети и "Правила за реда и начина на изграждане на областните съвети на БСП“, което означава, че до няколко седмици ще се проведе избор на председател на Областния съвет на БСП в Пловдив. Гергов няма право да бъде кандидат, тъй като сега приключва вторият му мандат и по Устав няма право на повече.

Най-вероятно той ще заложи на бившия зам.-областен управител Атанас Петков, който се ползва с голямо доверие от олигарха. Не е ясен още кандидатът на опонентите му, но влиянието му в областта бе силно разклатено, а и доста от противниците на Гергов влизат в новия състав на Областния съвет. Неизбирането на Атанас Петков може би ще бъде началото на края на олигарха в Българската социалистическа партия

Виж коментарите (4)

Още по темата (102):
13.02.2023 Калоян Паргов за БСП: Този конгрес е еманация на управлението на Корнелия Нинова
11.02.2023 Нинова оцеля, изключват Кирил Добрев
11.02.2023 Станишев: Ръководството на БСП трябва да бъде подменено
11.02.2023 С викове "оставка" недопуснатите делегати от БСП нахлуха на конгреса
11.02.2023 Конгресът на БСП започна със скандали и искане на оставка на Нинова
11.02.2023 Корнелия Нинова откри 50-ия юбилеен конгрес на БСП
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).