Поредно нападение срещу медик, фелдшер е бил ударен от пациент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 30.08.2022
409
Поредно нападение срещу медик. Фелдшер от Момчилград е бил ударен от пациент.

Случаят е от събота. В Спешния център в Момчилград е получено повикване за пациент с прорезна рана от село Багрянка.  На място отива екип, който обработил раната. Насочили го за хирургически шеф. Пациентът е отказал. След около час и половина обаче пристигнал във филиала в Момчилград сам. На работа вече била нощната смяна.

"Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал агресивен, ударил е колегата по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е арестуван", каза пред Нова телевизия д-р Атанас Митков, началник на Спешния център в Кърджали.

Д-р Юлиан Ангелов твърди, че не е дал повод за агресия.

"Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената отвън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме обиждаше и се заканваш", разказа д-р Ангелов. 

Той вече се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Според д-р Митков от началото на годината има 3-4 вербални нападения над медици.

"Уведомили сме полицията. Имаме и една присъда по такъв случай", каза д-р Митков. Притеснява се обаче, че вече има примери на напуснали медици. "В Хасково имаше нападната млада лекарка, която напусна. А кадровият дефицит е един от основните проблеми не центровете за спешна помощ", обясни д-р Митков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Сливенската епархия направи своя избор, ред е на Синода
Участничка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възста...
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
24-годишният Окан загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
След второто бягство: Говори мъжът, който намери Сашко от Перник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).