Поръчката за ТОЛ системата е временно спряна заради нови жалби

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:51 / 22.05.2017
1077
Процедурата за възлагане на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на ТОЛ такси от автомобилите над 3,5 т. е временно спряна поради постъпилите в петък - 19 май, три жалби. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Всички действия по процедурата спират до произнасяне на компетентните органи.

Шест оферти бяха подадени преди да изтече крайния срок за участие в обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на ТОЛ системата за таксуване на автомобилите над 3,5 т., която ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца, а индикативната ѝ стойност е 200 млн. лв. без ДДС. 300 млн. са приходите на годишна база от таксите за винетки към 2016 година в АПИ. Прогнозите са, че от ТОЛ такси още първата година те ще нараснат минимум с 500 млн. лева. Процедурата за ТОЛ системата е в ход от 1 година и 45 дни.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).