Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Послание на Стефан Данаилов към втория му клас в НАТФИЗ разчувства всички
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 13.01.2020Коментари (2)934
©
Актрисата Стефания Колева е част от един от първите класове на Стефан Данаилов в НАТФИЗ. Ала когато бъдещите актьори трябва да завършват, Мастера е в Италия на снимки.

Затова той написва прочувствено писмо на своите възпитаници, което им прочита актрисата Силвия Лулчева, част от първия клас на Ламбо. А днес Стефания Колева за пръв път сподели това специалното писмо на Стефан Данаилов, изпратено на целия клас за завръщането им, пред bTV:

"Мили мои, патриоти, радост моя, болка моя, грижа и надежда, моя "опера за три гроша" за четири години, небесен мой отряд, хубавци мои!

Не вярвайте на ония, които ще ви кажат, че нарочно съм заминал, за да не ме видите, че съм тъжен. Не вярвайте на ония, които ще ви кажат, че нарочно съм заминал за Рим, защото не държа достатъчно на вас. Кажете им, че вашият Мастер е заминал, защото всички римски трупи ви искат по сцените си. Кажете им, че вашият Мастер е заминал, за да помоли папата да ви благослови, за онова, което ви предстои.

Това е моят последен урок, най-важният. Урокът е - ние ли принадлежим на професията или професията принадлежи на нас, ние ли принадлежим на театъра или театърът принадлежи на нас. Артистчета мои, талантливи, толкова неща исках да ви кажа през тези години, толкова неща исках да ви кажа, толкова неща ви казах, а ми се струва, че сега започваме отново. Изкуството има само начало, дълбоко вярвам в това и в това начало ние бяхме заедно.

Затворете очи и си спомнете улица "Раковска", онзи наш първи учебен ден, прекрасните ветрове на незабравимата младост, ония прекрасни пламъчета на тази прекрасна магия, наречена театър, които заедно разпалвахме в шепите на тия наши чудесни, смешни, трудни, великолепни четири години. Стояхме на дървото "Лазарица", живяхме в "Домът на Бернарда Алба", летяхме с "Небесния отряд", радвахме в "Опера за три гроша".


Днес е вашият голям празник. От сега нататък ще ви оценява публиката, времето, животът, бъдещето.

Някога в началото на века Вазов пише - "Младостта и бъдещето могат да бъдат великодушни", а вие сте и млади, и бъдещето е във вас. Бъдете великодушни, мили мои!

Ще изгрява през годините слънцето и ще залязва, ще ни намигат приветливо звездите и цветовете на сезоните ще ни напомнят, че всичко тече. И ще се качвате на сцената всяка вечер, мили мои, и ще слизате от нея разплакани или усмихнати, повели след себе си благородните зрители към ония благословени светове, където всичко е театър.

И когато ви е трудно, когато не знаете какво да правите, когато капките на злобата или неуспеха се стоварят върху младите ви невинни глави, не се отчайвайте, просто вдигнете глава, усмихнете се, спомнете си за вашия великолепен клас и си кажете - къде си Мастер и аз ще бъда до вас, защото ви обичам. На добър час, мои малки мастъри! Горе главата!".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Докога ще ни занимавате с тази червена отрепка?Я да кажат скърбящите *актриси* на коя и колко пъти е бъркал под полата!Хубавото е,че този беше с празни мъди и поне не ги оплоди,че да раждат копелета!
0
 
 
Папата! Той станал наБожен ? Че и католик ? Отишъл в Италия на снимки човека. Нищо човешко не му е чуждо.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: