Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Посочиха основните фактори за напускането на полицаи
© Burgas24.bg
Лошото заплащане, слабата кадрова политика и лошите материални условия са трите най-големи проблема в МВР. Това е станало ясно от направени анкети измежду 1633 служители през 2021 г. Данните бяха изнесени по време на форум в Пловдив, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), предаде репортер на Plovdvi24.bg.

В последните 10 години тя работи активно за трайна и устойчива промяна, която да гарантира качество на доставяната услуга "сигурност“ на всички български граждани, както и да се превърне в работно място, което осигурява здравословни и безопасни условия на труд, които включват и активна грижа за физическото и психичното здраве на работещите в институцията. 

По време на форума бяха посочени и конкретните причини за напускане на системата: намиране на по-добра работа, по-добро заплащане, отсъствие на разбиране от ръководството, липса на модернизация и реформи, липса на справедливост към самите служители, лош имидж и подкрепа от страна на обществото, отхвърляне на инакомислещите и реформаторите, фактът, че дългогодишните служите губят представа за време, разделението на мъже и жени, на такива с голям и малък стаж. За да се избегне всичко това е необходима е реформа, която да обхване десетилетие напред, да се реализира по-добра кадрова политика, обучение на различни степени, да се сложи край на кадровите компромиси.

Според анализите от анкетите служителите на МВР имат нужда от обучение в различни сфери - за специална подготовка, езиково, юридическо.

МВР е една от най-големите системи в държавата, която отговаря за сигурността в държавата. Намаляване на риска, стреса, по-бързо решаване на националните и регионалните проблеми на МВР и осигуряване на достойни условия на труд са от първостепенно значение.

Служителите на главна дирекция национална полиция, гранична полиция и пожарна безопасност са в най-голям риск поради естеството на работа с различни престъпления на различни нива с криминални и агресивните лица, заради риска от тежки увреждания и фатален изход след боравене с газови инсталации, газови бутилки, падане от високо или падане на предмети, които могат да доведат по инвалидност, мълнии, порои, земетресения, движещите и режещит
е части и инструменти са опасни, нанасят тежки поражения. Затова спазването на мерките за безопасност е от особено значение.

Те са регламентирани чрез различни мерки в заповеди и други документи. Според резултатите за оценка на риска се изискват още нови мерки, които да намалят опасностите до съответните нива, да се въведат допълнителни добри практики, използване на лични предпазни средства и оборудване, ползване на платен отпуск, комуникация със служителите и редовни и задължителни медицински прегледи.

Осигуряване на благоприятна среда за защита и ценене на служителите като едно цяло и най-вече - безопасни условия на труд.

Сред основните причини за професионалния стрес при служителите на системата на МВР са посочени проблеми като нисък на статут на МВР като цяло, слаба кадрова политика, неадекватна подготовка, напрежение между ръководния и изпълнителния състав. Лоша организация на работа, травмиращи събития, липса на политика за превенция и справяне на стреса, натоварване заради конфронтация, работа с жертви, пияни и малтретирани деца, употреба на оръжие, работа на смени и други.



Още по темата: общо новини по темата: 41
19.02.2022 »
19.02.2022 »
17.11.2020 »
05.07.2019 »
05.07.2017 »
05.07.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Де късмет да напуснат всички тези паразити, дето не са свършили работа за 2 лева през живота си, но имат огромни претенции. Ако бяха зле платени и много работеха, нямаше да има наплив от малограмотни урковци, които да се бутат и да драпат с връзки да става милиционери.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: