Повдигнаха обвинение на мъж, който внасял наркотици в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:59 / 23.02.2022
499
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд за престъпление от НК срещу длъжностно лице – надзирател в следствен арест, съобщават от Прокуратурата.

Според обвинителния акт в хода на разследването са събрани доказателства, че на 14.08.2020 г. и на 16.08.2020 г., в гр. София обвиняемият С. Т. е поискал и приел парична сума в размер на 150 лв., за да внесе алкохол, храна и високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) в сградата на следствения арест, които впоследствие да предаде на задържан. С. Т. е поискал и приел подкупа, за да извърши друго престъпление във връзка със службата – да държи в качеството на длъжностно лице, по повод изпълнение на службата му, без надлежно разрешително и с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана.

Доказателствата от досъдебното производство сочат, че при изпълнение на служебните си задължения С. Т. незаконосъобразно внасял в сградата на следствения арест наркотични вещества, опаковани и скрити в хранителни продукти, които предавал на обвиняеми, задържани по различни наказателни производства. Срещу "услугата“, С. Т. неправомерно получавал от техните близки и приятели парични суми.

По делото са разпитани свидетели, извършен е оглед на местопроизшествието, извършени са документно-техническа и физикохимична експертизи, доброволно са предадени с протоколи парични средства и мобилни апарати, приложени са телефонни разпечатки, приложени са веществени доказателствени средства, получени при използване на специални разузнавателни средства, както и други доказателствени материали.

Обвиняемият е на 32 години, неосъждан.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).