Повдигнати са обвинения на двамата полицаи, станали свидетели на катастрофата със загинали французин

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:28 / 23.12.2022
576
Повдигнати са обвинения на двамата полицаи, станали свидетели на катастрофата със загинали французин. Това стана ясно на брифинг на Софийска градска прокуратура във връзка с ПТП, което завърши със смърт на френски гражданин и участието, което имаха двама полицаи, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Приключено е досъдебното производство срещу двамата полицаи, изготвено е постановление за привличането им в качеството на обвиняеми, предстои внасяне на обвинителен акт в Софийски градски съд. На единият от полицаите са повдигнати 3 обвинения, а на колежката 2 обвинения по наказателния кодекс.

Полицейският служител с инициали Г.М. е привлечен в качеството си на обвиняем за 3 престъпления - подкуп, не е извършил контрол, след като се е установило, че шофьорът е употребил алкохол, и не е указал помощ на лицата, които са пострадали при катастрофата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).