Повече от 6 млн. лв. за неизползвани отпуски в МВР са платени през 2015 г.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:46 / 11.04.2016
1301
Миналата година са платени повече от 6 милиона лева за неизползвани отпуски в МВР, каза по време на заседанието на Тристранния съвет заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. По думите му работещите в системата в същото време полагат и извънреден труд, който се заплаща.

Социалните партньори разгледаха днес проектопромените в Закона за МВР. Едно от предложенията, което не се одобрява от синдикатите е, отпуските в системата да бъдат съкратени с пет дни. От синдикатите на полицаи и пожарникари заявиха, че ако не бъдат направени поисканите от тях промени между първо и второ четене на закона, работещите в системата ще протестират.

Социалните партньори са единодушни, че е необходима реформа в системата, има конкретни възражения по определени текстове, обобщи след заседанието на НСТС вицепремиерът Ивайло Калфин

Той посочи, че като цяло работодателите подкрепят проектопромените, синдикатите имат възражения по начина на преобразуване на правоотношението от служебно в трудово, както и по намаляването на някои от социалните придобивки. От КТ "Подкрепа" поискаха и синдикатите на работещите в системата да имат право да членуват в националнопредставителни синдикални организации.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа на АМ "Тракия" в посока Бургас, има загинал, спа...
МОН обяви промени за матурите догодина
Мащабна акция на полицията заради източване на еврофондове
И двамата водачи, от тежката катастрофа с Кирил Петков са с прови...
15 метраа е най-късата улица в България
Нови промени при сиренето и кашкавала


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).