Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поялник или силиконов пистолет помагат при счупен ключ
Автор: Екип Burgas24.bg 10:50 / 28.11.2022Коментари (1)422
© iStock
Счупването на ключ винаги е проблем. И събитието автоматично се превръща в подмяна на брави - както на вратата, така и на запалването - или в скъпа механична операция при която "патроните" трябва първо да бъдат демонтирани и след това разглобени. Понякога обаче помага едно просто и много по-евтино решение. 

Много коли "втора употреба" се продават с един ключ: казват, изгубен, забравен и т.н. Естествено, новият щастлив собственик си дава обет: веднага щом направя обслужването, ще си изавдя втори комплект. И, разбира се, в повечето случаи, не го прави. Било то поради липса на врме или средства, защото ключът за кола е скъпо удоволствие. В резултат на това колата си остава с един единствен отварящ механизъм, който се може да се счупи в най-неподходящия момент. И какво да правим тогава?

Най-лесният начин е да извикаме автоключар на място, който решава проблема бързо, но и много скъпо, като последното може да причини не само празнина в семейния бюджет, но дори и развод, пише AutoMedia. Защото в ситуацията има само един виновен и то категорично сте вие. Но Интернет винаги знае алтернативно решение и често то е единственото правилно.

Поялник или пистолет, който подава разтопена пластмаса през дюза, е евтин, поради което много хора го имат. Но някои особено хитри майстори са се досетили, че този инструмент може да се използва по различни начини: включително лесно и бързо създаване на отпечатък за ключ. Как се прави това?

Ключалката се освобождава внимателно от предпазния клапан с кламер и след това в нея се подава разтопена пластмаса. Сръчност и умение, разбира се, са особено необхозими, но ако ги имате само след няколко секунди точният отпечатък на изгубения ключ се оказва в ръцете ви. След това просто занасяте счупения ключ и заготовката на ключар, който прави нов ключ и монтира имобилайзера от счупения. Операцията излиза в пъти по-евтино от повикване на аварийна ключарска помощ на място.

В мрежата има много такива примери, но всички те имат едно и също значение: колкото и сложен и на пръв поглед неразрешим проблем да възникне, първото нещо, което трябва да направите, е да се успокоите. В крайна сметка всяко премеждие с кола може да бъде решено, единственият въпрос е количеството похарчени пари.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
После рев - откраднаха ми коата с "оригинален" ключ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: