Познайница на полицията извъртя страшен номер на куриерска фирма

Автор: Луиза Транчева
Коментари (0)
11:56 / 15.02.2024
1521
Измама с луксозна марка мобилен апарат разкриха полицаи от Павликени, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че деянието е извършено през януари. Схемата, оказва се, не е нова и органите на реда са запознати с нея.

"Жена отишла в куриерска фирма в Павликени, за да получи пратка с мобилен телефон, който струва 2400 лв. Възползвала се е от възможността за преглед и тест на пратката и след това я е върнала. В последствие се оказало, че върната стока не е оригиналният телефонен апарат, а негова реплика“, обясняват сценария от полицията.

От проведените разследващи действия е установено, че съпричастни към извършеното деяние са двама мъже на 26 и 61 години от Левски и 21-годишна жена от Златарица, известна на полицията по линия "измами“. Те са направили самопризнания, посочили са механизма по който са действали, но са отказали да върнат апарата или да заплатят левовата му равностойност.

В хода на документиране на престъпната им дейност е установено, че от ноември миналата година срещу 21-годишната жена са подадени множество сигнали за идентични деяния на територии обслужвани от СДВР, ОДМВР – Стара Загора и Пловдив, РУ – Левски, Ахелой и на други места.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Андре Токев: Животът е едно уравнение и ние трябва да се забавляв...
Валентин Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да въ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ за новите промени: Целта е кандидат-шофьо...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).