Правната комисия на НС отложи разискванията по механизма за разследване на главния прокурор

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:49 / 11.01.2023
604
Правната комисия на Народното събрание отложи разискванията по шест законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт, в които се включва и предложението за създаване на механизъм за разследване на главния прокурор. Дебатите и гласуването на първо четене бяха отложени за следващата сряда.

Предложението беше направено от председателя на комисията Радомир Чолаков (ГЕРБ) и беше подкрепено от 16 народни представители, а шестима гласуваха против. Заседанието беше открито от председателя на парламента Вежди Рашидов и продължи почти до 21 часа, като бяха изслушани позиции по законопроектите от институции и неправителствени организации.

Чолаков посочи като причина за отлагането на разискванията, че би било добре да се създаде работна група, която да помисли по зададени днес в дебата въпроси, както и че главният прокурор Иван Гешев изрично е поискал да бъде изслушан от народните представители. Известно е, че Гешев е на посещение в Турция.

"Нямаме намерение да саботираме или да бавим процеса, но бяха дадени нелоши идеи. Нека да обсъдим още няколко дни“, каза Чолаков.

Той също така добави, че разискванията биха удължили много днешното заседание.

Милен Матеев и Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната“ и Надежда Йорданова от "Демократична България“ се изказаха против предложението на ГЕРБ за отлагане. Петър Петров от "Възраждане“ заяви, че би искал да се запознае с изказаните днес становища и подкрепи разискванията да се проведат в друг ден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).