Преасфалтират новата АМ "Марица" ден преди откриването

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:27 / 27.05.2015
2068
Премиерът Борисов е разпоредил да бъдат преасфалтирани три участъка на автомагистрала "Марица", която трябва да бъде открита утре.

Както обясни Борисов във Фейсбук, при проверка е било установено, че "в три малки участъка на този лот има отклонения от нормата за равност".

"Бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Вчера изпълнителят ни информира, че вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци, започва преасфалтиране и довършителни работи днес и утре", написа Борисов.

"За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи, ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 Димитровград - Харманли в експлоатация", казва още министър-председателят.

Той обяснява, че предстои премахване на вече положения асфалт и преасфалтиране в три участъка от Лот 2.

Регионалният министър Лиляна Павлова е докладвала, че при проверката на извършената работа екипът на Агенция "Пътна инфраструктура", заедно с лабораторията на агенцията, които са направили проби на обекта, са установили, че в три малки участъка на този лот има отклонения от нормата за равност.

"След като получих тази информация категорично и незабавно подкрепих министър Павлова и експертите от пътната агенция да се разпоредят изпълнителят да преработи веднага проблемните участъци. Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация. Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите", заявява Борисов.

"За нас не е самоцел да открием "Марица" на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация аутобана тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията", пише още министър-председателят. На личната си страница във Фейсбук той е поместил и актуални снимки на работата по магистрала "Марица".

По план лентата на магистралата трябва да бъде прерязана в присъствието на еврокомисаря по регионална политика Корина Крецу.

Автомагистрала "Марица" е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала "Север-Юг". Тя ще свързва АМ "Тракия" при пътен възел "Оризово" с Капитан Андреево на българо-турската граница. АМ "Марица" е основен маршрут на движение в посока Пловдив - ГКПП "Капитан Андреево".


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
20.02.2016 Пропадналата отсечка на АМ "Марица" още не е отворена
29.10.2015 Официално откриха магистрала "Марица"
18.04.2015 Лиляна Павлова: АМ "Марица" се строи с усилено темпо
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Нападнаха и пребиха ученичка в двора на училище
Излязоха резултатите от матурите
Ремонтът приключи! Възстановяват движението при 20-и км на АМ "Тр...
Полицай простреля 19-годишен
Нови 110 високопроходими автомобила срещу мигрантския натиск у на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).