Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пребиха кандидат за депутат. Потърпевшият: Заех ембрионална поза 
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 10.09.2022Коментари (0)637
Кандидатът за народен представител от листата на "БСП за България" в 23-ти МИР в София Никола Попстоев беше нападнат и бит в късните часове на Девети септември. Инцидентът се е случил на ул. "Кръстьо Сарафов" в столичния квартал "Лозенец".  

"След боя, който изядох, нараняванията по мен са възможно най-малко, защото на земята заех така наречената ембрионална поза, както й казваме в медицината, коментира Никола Попстоев. - Още снощи дадох показания в 4-то РПУ, а сутринта до 6 часа бях в "Пирогов", имам епикризи. Надявам се полицията сега да си свърши работата и да открие нападателите ми". 

Председателят на БСП - София Иван Таков категорично осъди побоя над кандидата за народен представител от 23-ти МИР и го нарече "нападение от омраза". "Случилото се снощи не е просто тревожен инцидент, коментира той.  Това е знаково събитие за пътя, по който сме тръгнали като общество.

Дори не смея да си помисля за аналогиите, които можем да направим с времената преди избухването на Втората световна война. За сигналите които е имало през 1939-1940 година за трагедията, която предстои. За огнищата с прояви на фашизъм, които са припламвали с подобни инциденти. За неглижирането им, за безсилието на властите пред тях и невъзможността да бъдат унищожени и изкоренени преди да се превърнат в онова чудовище, което отне животите на близо 85 милиона души през Втората световна война в Европа. Надявам се полицията да подходи много сериозно и отговорно към този инцидент и да си свърши работата. Настоявам тези побойници да бъдат разкрити и да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Няма да оставим този случай без последствия". 

Никола Попстоев разказа, че вчера първо е присъствал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската армия в "Лозенец". След това с други младежи от БСП са се отправили към Паметника на Съветската армия. "Там искахме просто да охраняваме паметника. Имаше и кордон от полиция, разказа той. - Голяма група от ултра националисти се бяха събрали и създаваха напрежение. Имаше провокации. Не разбрах точно от къде са тези хора. В продължение на 3 часа - от 19,00 до 22,00 - постоянно ни обиждаха, доста нецензурни изрази летяха по наш адрес. Никой от нас обаче не се поддаде и не отвърна. Когато си тръгнахме, полицията ни съпроводи до метростанцията на Софийски университет.

Тъй като живея в долната част на "Лозенец", хванах метрото за една спирка до стадион "Васил Левски", а оттам - трамвай. Качих се от първата врата, за да си купя билет и не съм забелязал да ме следят, тъй като не съм очаквал такова нещо. Слязох на площад "Журналист" - там сигурно има камери и записите може да бъдат прегледани. Аз живея на две преки по-нагоре. Тръгнах по ул. "Кръстьо Сарафов". В началото тя е осветена, но след това става тъмна. И когато минах в тъмната част, чух зад гърба ми да се провикват "Сега ще видиш ти!". Обърнах се и видях, че двама с някаква животинска злоба тичат към мен. В следващия момент усетих удар и паднах на земята. И започна серия от ритници и удари с юмруци. Не мисля, че използваха някакви предмети. Сигурно около минута, минута и половина продължи всичко. Опитах да се надигна, те ме оставиха и тръгвайки да бягат ми казаха: "Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях!". По това съдя, че бяха част от онази група, която ни ругаеше на Паметника на Съветската армия, докато не си тръгнахме от там".  

След побоя Никола Попстоев успява да стигне до 4-то РПУ, където дава показания. "След това с една патрулка и полицаи се върнахме на мястото на боя, за да го огледаме, разказа още той. - В Районното установих, че ми липсва часовникът. Когато се върнахме на мястото на боя, успях да го намеря. Портфейлът ми беше непокътнат, телефонът не беше взет, следователно не става дума за нападение с цел грабеж. Не разбирам цялата тази омраза от млади хора. Те не бяха на повече от 20-25 години. Сащисан съм от случилото се. Ще говоря за това и няма да крия синините и охлузванията. Това ще бъде моето послание срещу омразата, озлоблението, нетолерантността, нетърпимостта, ксенофобията и всички подобни прояви, които са най-прекият път до събуждането на фашизма. Надявам се полицията да си свърши работа и да открие побойниците. За да си получат наказанието. И подобни инциденти, причинени от омраза, никога да не се повтарят".



Още по темата: общо новини по темата: 845
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: