Пребитият и ограбен край Пловдив пенсионер остава само с 30 лева

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
17:03 / 10.08.2022
599
Пребиха и ограбиха възрастен мъж в село Искра, съобщи районният прокурор Атанас Илиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 8 срещу 9 август, към 22.30 часа, двама криминално проявени братя – на 23 и 43 години отишли до дома на 72-годишен мъж, с цел да го ограбят. Единият от двамата останал да пази отвън, а другият влязъл и започнал да търси пари. Възрастният мъж бил без ток, тъй като нямал възможност да си го плати. Той усетил движението и с фенерче от запалка осветил крадеца и видял лицето му.

Заради това той започнал да нанася удари по гърба на възрастния мъж и продължил да тършува и търси пари. Открил пенсията на мъжа, в размер на 370 лева и избягал. Пенсионерът се обадил веднага на кмета, а той отправил сигнала към полицията. Извършителите били установени и задържани за час.

Към вчерашна дата те са задържани за 72 часа, повдигнати са им обвинения за грабеж. Двамата са направили пълни самопризнания в присъствието на служебен защитник. Сумата от 370 лева не е възстановена, тъй като те незабавно са я проиграли в казино.

Братята са безработни и автори на много кражби от село Искра. Семейството на възрастния мъж многократно им е помагало с пари.

Законът предвижда за това тежко престъпление – грабеж лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Възрастният мъж е добре, но е останал само с 30 лева до следващата пенсия.

Прокурор Илиев каза, че това е пореден случай на битова престъпност и даде пример от преди месец, извършен в село Скутаре. Двамата извършители, нападнали възрастно семейство, вече са с постоянна мярка “задържане под стража".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).