Предложение: Видеорегистраторите да станат задължителни за камионите и автобусите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 24.03.2021
905
Трима души загинаха при катастрофа между ТИР и пътнически автобус край село Козаревец на пътя София - Варна на 22 март, като все още няма яснота за причината за трагедията.

Експертите от Европейския център за транспортни политики смятат, че наличието на видеорегистратори в този тип превозни средства ще помогне значително на разследването, по-точно за изготвянето на точни автотехнически експертизи за произшествията. Това от друга страна би могло да подпомогне обозначаването на опасни отсечки от пътната мрежа и да насочи в правилна посока усилията за коригиране на инфраструктурата с оглед превенцията на риска.

Съзнаваме, че за въвеждането на задължителни видеорегистратори са необходими и нормативни промени, но смятаме, че когато подобна мярка може да запази човешки животи, е логично да бъде разгледана и обмислена.

Европейският център за транспортни политики алармира още през май миналата година, пак след инциденти с тирове, за нуждата да се разгледа въпросът за създаването на единна методика и правила за провеждане на техническо заснемане и измерване при огледа на местопроизшествието и при изготвянето на автотехническите експертизи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).