Представящ се за имам на Харманли развя знамето на "Ислямска държава"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:14 / 09.02.2015
1940
Ремзи Хасан, представян като имам на Харманли, е сниман със знамето на "Ислямска държава" и с вдигнат нагоре пръст - знакът на терористичната организация, съобщи БНР. Снимката е била публикувана в социалната мрежа Фейсбук.

Профилът на Ремзи Хасан до тази сутрин е бил активен, но сега достъпът е блокиран. Хасан е възпитаник на училището за имами в Устина.

За скандалната снимка е уведомена полицията.

Припомняме, че преди време деца от ромската махала в Пазарджик бяха заснети на видео как имитират обезглавяване на свой връстник. Те вкарват цялата символика и изпълняват "ритуала" така, както го правят джихадистите. Сигнал за клипа беше подаден в ДАНС от сдружението "Дружба Родина". Видеото е заснето в джамия.

Петко Колев от "Дружба Родина" беше убеден, че това е опасен прецедент: 

"В клипа не се чува никакъв звук. Едно участие на деца в обезглавяване - това е достатъчно, без всякакъв звук, текст или каквото и да е послание, да бъде предмет на едно много сериозно обществено обсъждане за това как се случва, кой го организира и какви са последствията".

Междувременно от Мюсюлманското вероизповедание съобщиха, че въпросният Хасан изобщо не е имам.

"Лицето Ремзи Хасан няма трудово-правни взаимоотношения с Мюсюлманско вероизповедание". Това заяви говорителят на Вероизповеданието Ахмед Ахмедов пред БГНЕС.

"Ремзи Хасан не изпълнява длъжността имам, според нашите регистри. Т.е. ние нямаме никакво отношение към това, което той извършва като частно лице, защото той самият не е служител на Вероизповеданието", категоричен е Ахмедов.

Той обеща, че до края на деня Мюсюлманско вероизповедание ще излезе с официално опровержение на тези факти, защото те са лесно доказуеми и проверими.

"За съжаление през последните дни и месеци често се спрягат различни лица за представители на Вероизповеданието с користна цел", каза Ахмедов и добави, че "освен да опровергаваме подобна информация към настоящия момент не можем да направим нищо друго".


Виж коментарите (3)

Още по темата (98):
13.10.2017 Командир на ИДИЛ арестуван в София
12.10.2017 Убиха Бялата вдовица на ИДИЛ
09.06.2017 "Ислямска държава" заплаши Балканите
23.03.2017 Военният министър: Случилото се в Лондон показва, че трябва да сме бдителни
27.01.2017 Арабист: У нас обучават терористи, даваме им оръжие
12.01.2017 НАТО: "Ислямска държава“ е отговорна за тероризма по целия свят, опасността е навсякъде
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).