Предстои ремонт на столичната детска болница "Проф. Иван Митев"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 07.07.2022
601
Предстои ремонт на столичната детска болница. Това каза пред журналисти д-р Благомир Здравков, директор на Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев“. По думите му са осигурени 1.5 млн. лева, като от лечебното заведение са защитили проект по ОП "Региони в растеж“, чрез който ще се разшири интензивното отделение.

Очаква се отделението да е готово до година и половина. В момента интензивното отделение разполага с шест легла, а се предвижда да бъдат 11, уточни д-р Здравков.   

Друг етап от предстоящия ремонт е на приемния блок на болницата, който в момента има един приемен кабинет. Целим да създадем профилирано детско спешно приемно отделение, посочи още д-р Здравков. По думите му се предвижда и ремонт на един етаж, на който ще се изгради поливалентна клиника по образна диагностика. Сега имаме един конвенционален рентгенов апарат и голяма част от децата често се транспортират до други болници за образни изследвания, обясни той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).