Предупреждават за опасност от пожари в Бургаско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:59 / 08.09.2016
769
В 10 области на страната има екстремален индекс за пожароопасност за 8 септември, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

Степента на предупреждението важи за областите: Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен, Стара Загора, Кърджали, Смолян. 

При този индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите. 

Повишена е опасността от възникване на пожари и на териториите на областите: Разград, Силистра, Плевен и Ловеч. Там има много голям индекс за опасност от пожари, като тази степен на предупреждение означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).