Премахнаха скандално изказване на шефа на "Кауфланд-България"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
14:55 / 05.09.2017
4527
След като "Дойче веле" публикува материал със скандален коментар на шефа на "Кауфланд-България", изданието премахна част от текста. В статия за това има ли разлика в храните в хипермаркетите в Източна и Западна Европа, сайтът цитира Спасов, който заявил, че е съгласен с някои от изводите на организацията "Активни потребители", които доказали, че редица български производители използват евтини заместители на традиционните суровини за производството им, без да упоменават това в етикетите.

В първоначалния материал "Дойче веле" цитира Спасов, който бил съгласен с някои от изводите на "Активни потребители". "Миналата седмица прекратихме търговските си отношения с известен български производител на млечни продукти. Направените от нас лабораторни анализи на неговите сирена показаха, че в тях се влага палмово масло. Мога да уверя клиентите на "Кауфланд", че няма абсолютно никаква разлика между качеството и съставките в собствените ни търговски марки, които продаваме в Германия и в България", декларира Спасов. 

Мениджърът все пак признава, че в поверената му търговска верига се продават храни, които той никога не би дал на децата си. "Баничките ни, например, не се правят с палмово масло, но съдържат консерванти. Никой още не знае до каква степен това е небезопасно за здравето, особено за здравето на децата", откровен е шефът на "Кауфланд-България".

По-късно от "Кауфланд-България" са заявили, че цитатът в текста е некоректен. И статията на "Дойче веле" вече променена и в нея е останало само изказването на Спасов, че в "Кауфланд" няма разлика в качеството и съставките на собствените търговски марки. "Мога да уверя клиентите на "Кауфланд", че няма абсолютно никаква разлика между качеството и съставките в собствените ни търговски марки, които продаваме в Германия и в България". Първият текст с пълното изказване на Спасов обаче бе публикуван, включително бе разпространен и цитиран.

Виж коментарите (10)

Още по темата (24):
07.01.2024 След пазаруване в "Кауфланд": Не се стискам за тези 25 ст., но не разбирам тяхната политика
13.04.2023 Kaufland официално представи новите машини - пъхате и получавате пари!
17.03.2023 Kaufland с официална информация за заплати и осигуровки, сумите са огромни
10.07.2022 Интересна промоция в "Кауфланд"
27.06.2022 "Кауфланд" върна пари на клиент след тяхна грешка
27.03.2021 "Кауфланд" съобщава за много опасен продукт! Върнете го, може да има пострадали!
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).