Премиерът: Надяваме се днес да мине предложението за моментално плащане на над 600 млн. към строителните фирми

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:27 / 13.04.2022
662
В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предложението за моментално плащане на над 600 млн. към строителните фирми. Това каза премиерът Кирил Петков преди заседанието на Министерски съвет.

"В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предложението за моментално плащане на над 600 млн. към строителните фирми, което е 50% от парите, които им се дължат. Останалите ще минат през експертна комисия, за да се оцени дали тези средства са похарчени правомерно. Минавайки днес през правна комисия и ако успее да мине през зала утре - тези пари ще бъдат готови за отпускане", уточни той.

"Правителството днес ще подкрепи и българските въздушни превозвачи с безвъзмездна помощ до 60 млн. Министърът на транспорта ще внесе, като предложение на днешното заседание. Ще одобрим проект за споразумение между България и Румъния за създаване на ГКПП Русе- Гюргево за фериботи, за да възобновим фериботната линия. Това е добре за региона", допълни Петков.

Повече вижте във видеото:

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).