Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: Напрежението се вдига, но не бих казал, че в момента "дрънчи на война"
Автор: Екип Burgas24.bg 08:58 / 25.01.2022Коментари (5)649
©
Премиерът Кирил Петков направи актуален коментар за напрежението НАТО-Русия. Министър-председателят даде изявление пред медиите минути преди началото на съвместното заседание с правителството на РСМ в резиденция "Бояна".

От тук нататък Съветът по сигурността ще бъде основен орган за вземане на сериозните решения, когато става въпрос за сигурността, подчерта Кирил Петков.

Според него, на заседанието на Съвета днес ще се анализира ситуацията и ще се дадат препоръки за утрешното заседание на МС.

По въпроса за засиленото присъствие на корабите и самолетите на НАТО, Петков обясни:

Това не е някаква извънредна ситуация, а част от решението през 2016 г. за засилен "Air Policing" и засилено влизане в Черно море с военни кораби, но това е в тази рамка.

Препоръката на Съвета по сигурността след заседанието днес ще бъде приета от МС и след това ще отиде в парламента, допълни премиерът.

Така че, българската общественост ще е напълно запозната с нашата стратегия и няма да има изненади, подчерта Кирил Петков.

Явно напрежението се вдига, но не бих казал, че в момента "дрънчи на война", каза той в отговор на въпрос дали сме на ръба на война.

За съжаление, ескалацията се вдига, ние искаме деескалация и ще бъдем конструктивен партньор и съюзник на НАТО и ЕС, но да имаме ясната идея, че решенията, които се взимат, са базирани изцяло на българските служби за сигурност и на МС.

Аз съм сигурен, че ние ще вземем национално отговорна позиция, ще я представим. Тази позиция ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. Най-важното за нас е да сме сигурни, че решенията, които вземаме, са национално отговорни, заяви Петков.

Не е време да се упражнявате за политика, нещата, които трябва да се говорят и вземат като решения трябва да са на база истински анализ, а не пиар, категоричен е премиерът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ПРОСТО КИРО НА ТЕБ ГЛАВАТА ГИ ДРЪНЧИ.АМА МНОГО СИ ТЪП
+1
 
 
Споко!Вервайте му,той ще анализира нещата и ще вземе мерки;)
+2
 
 
Абе канадски дръвник, западните държави си изтеглят семействата на посланиците и персонала от Киев, ако това не е дрънчене на уръжия....какво е бе? Лъсна ти голия задник....вървите само след събитията и мажете ли лъжете!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: