Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът инспектира строежа на скоростната жп линия
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 26.04.2015Коментари (1)1364
©
Високоскоростната жп линия от Пловдив до Свиленград ще бъде завършена до края на годината, заяви след инспекцията на строителството транспортният министър Ивайло Московски.

Той и министър-председателят Бойко Борисов направиха проверка на изграждащите се железопътни обекти в района на Свиленград. Двамата посетиха изградения мост над река Марица, пътническата жп гара в Свиленград и изграждащите се съоръжения на товарната жп гара там.

"Мостът над река Марица е уникално по своята визия и изпълнение съоръжение", каза Московски и допълни, че това е най-големият речен мост на Балканския полуостров. Той е изцяло завършен през 2012 г. в рамките на проекта за електрификация и реконструкция на железопътната линия Свиленград - турска граница. Изградената контактна мрежа на моста е най-модерната, съвместима с мрежите на Гърция и Турция.

По време на проверката Борисов и Московски инспектираха пътническата жп гара в Свиленград, където изпълнителите запознаха премиера и министъра с актуалния статус на проекта. Физическото изпълнение на Позиция 1 "Първомай - Свиленград" е 73%. Изпълнителят на обекта заяви, че ще бъдат положени максимални усилия в предстоящите топли месеци да се изградят всички съоръжения и проектът да бъде завършен в срок. Министър Московски беше категоричен, че няма да позволи удължаване на финалния срок за завършване на проекта.

Московски констатира, че по цялото трасе се работи усилено, с изключение на района на Симеоновград, където има забавяне на отчуждителните процедури. "Разпоредил съм на "Български пощи" да окажат съдействие за намиране на собствениците на земите, попадащи в обхвата на проекта", каза министърът и допълни, че ако тази част от трасето не бъде изградена до края на годината, ще бъде прехвърлена за финансиране по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

В рамките на проверката премиерът и министърът посетиха изграждащата се нова товарна гара, която се строи по всички изисквания на Шенген. В нея ще бъде изграден специализиран портален кран за проверка на товарните влакове, предназначен за ползване от Главна дирекция "Гранична полиция" и Агенция "Митници". При посещението министър-председателят заяви, че очаква след изграждането на съоръжението Агенция "Митници" значително да увеличи своите приходи и събираемостта на таксите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Мостът над река Марица е уникално по своята визия и изпълнение съоръжение", каза Московски и допълни, че това е най-големият речен мост на Балканския полуостров. Read more: http://news.plovdiv24.bg/554190.html#ixzz3YSKtZ9Mh ******** Това сериозно ли е? По-голям ли е от мостовете над Дунав при Русе и Видин?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: