Премиерът подкрепя стачката на бизнеса заради поскъпването на тока

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:29 / 19.06.2015
617
Премиерът Бойко Борисов би се присъединил към протестите на бизнеса заради поскъпване на тока, тъй като също е против увеличаването на цената от 1 юли, предаде Дарик.

"Всички говорехме, че трябва да има държавен регулатор, който е абсолютно независим - от 9 членове ГЕРБ има само двама, останалите са на други партии. Държавният регулатор казва каква да е цената на тока, а аз категорично не съм съгласен с това, което той казва. Нямам право да се меся в работата на регулатора, имам право обаче да се меся в работата на НЕК, на БЕХ, на парламентарната си група и ако трябва, ще отидем на още по-драстични промени на закона", заяви във варненското село Тополи Борисов и добави, че търсят варианти цената да бъде запазена чрез икономии.

Министър-председателят присъства на откриването на пречиствателна станция и се обърна към туристите, че спокойно могат да се къпят в Черно море.

"Като пуснат в медиите 5-6 публикации за фекалиите по морето и всеки родител предпочита да закара детето си на друго място. Важно е хората да знаят, че в Черно море вече влизат абсолютно чисти води и могат спокойно да се къпят. Имам познати, които ходят в Гърция само защото тук не е чисто морето. Само като видите какво идва от Варна, неслучайно имаше стомашно-чревни заболявания и хората се чудиха дали да отидат на варненския плаж или да отидат някъде по на север. Остана ни курортът "Златни пясъци", за който са отпуснати 50 млн. лв. и след 18 месеца цялото ни море ще е чисто", коментира Борисов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).