Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Преобразяват магистрала "Тракия" с мощна електроника, ето какви чудеса предстоят!
Автор: Екип Burgas24.bg 13:51 / 20.03.2019Коментари (25)7680
©
Част от промените, които ще се случат на АМ "Тракия"
Две обединения са поискали изграждането на интелигентна транспортна система на магистрала "Тракия", научи Plovdiv24.bg. Индикативната стойност на обществената поръчка е за 7 261 500 лв. (без ДДС). Проектът ще се съфинансира от Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Целта е повишаване безопасността на движение по автомагистралата, спазвайки последните директиви на Европейския съюз.

Планът е в тунел "Траянови врата" да бъде изградена уникална за България интелигентна система за автоматична идентификация на инциденти (Automatic Incident Detection – AID). Тя ще позволи чрез система от подвижни бариери да се управлява и пренасочва трафикът в една от двете тунелни тръби, така че при настъпване на инцидент в едната тръба, трафикът да се пренасочва по другата. Съоръжението ще бъде с ново LED осветление, електронни информационни табели, светофарни уредби, хоризонтална и вертикална сигнализация, метеорологични станции при порталите на съоръжението и др.

На АМ "Тракия" ще бъдат монтирани 40 електронни информационни табели (Variable message signs), по 20 във всяка посока. Чрез тях шофьорите в реално време ще се информират за възникнало събитие на пътя, което е бърза, надеждна и високотехнологична възможност за своевременно уведомяване на шофьорите за актуалната пътната обстановка, въведените ограничения и алтернативните маршрути.

С изпълнението на проекта за първи път ще бъдат монтирани и камери за измерване на средна скорост и мониторинг на трафика на определени участъци от магистрала "Тракия". Целта е повишаване безопасността на движение и спазване на ограниченията на скоростта.

Друга новост е монтирането на сензори за претегляне на моторните превозни средства в движение (Weigh in motion). Това ще позволи да се филтрират претоварените превозни средства и да се даде възможност за повече на брой, по-бързи и по-ефективни проверки. Очаква се по този начин значително да се намали износването и увреждането на пътната настилка и съоръженията на автомагистралата.

Кандидатите за изпълнение на поръчката са обединенията "ИТС Тракия" ("Алтимате" - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и "Тракия ИТС" ("Контракс" АД, "Кейбъл Ком" ООД и ЕТК ООД).



Още по темата: общо новини по темата: 489
06.04.2024 »
17.02.2024 »
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Какви информационни табели какви 5лв...... Първо "магистралата" трябва да бъде осветена в участъците където има отбивки, разклонения, надлези и виадукти. След това да се мисли за информационни табели. Има хора с книжки, където не могат да четат.... има пък и такива където не знаят за какво са сложени и тн... Принципно е хубаво и съм с двете ръце за проекта и дано стане реалност поне до 2г.
+1
 
 
Този Elestar явно страда от раздвоение на личността. Горкият шизофреник сам си пише отговори на собствените коментари. За сметка на това обаче, нищо не му се разбира.
-3
 
 
Това долнопробно шосе не може да се нарича магистрала. Ама нека изсипем едни пари за "мощна електроника, правеща чудеса".
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
-1
 
 
Повече светлини за означаване на пътните знаци .
0
 
 
Майна, то няма 2 колометра отсечка по тая магистрала без кръпки, дупки и неравности и е силно казано "магистрала".....те седнали мощна електроника да слагат....
-1
 
 
Тази мощна електроника, другите държави я имат от сто години.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: