Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Преслав Конов: Имаш ли желанието, няма невъзможни върхове
© Facebook
Занимавам се с приключенски туризъм, организираме всевъзможни приключения, каза в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус" Преслав Конов, планински водач и туроператор. "Едно от тях е изкачване на високи планински върхове навсякъде по света, минавайки през приключения като Камино де Сантяго, сафарита, рафтинги, пешеходни и веломаршрути. В общи линии забавляваме се активно сред природата", добави Конов.

"Планината е една магия, няма човек, който да е отишъл в планината и да е успял да достигне първия връх в живота си и това да не е запалило някаква емоция и страст в него. При мен това беше много силно и от хоби се превърна в моя професия", разказа още Конов. 

Той отбеляза, че се наблюдава изключително силен интерес през последните няколко години към приключенията, които той организира и към този вид туризъм в сектора.

"Специално за 2023 година мога да кажа, че местата, които ни остават са изключително малко за престоящите групи. Тази година, през месец януари направихме официален рекорд за най-голяма група в света, изкачила Килиманджаро. 53-ма българи се изкачихме заедно на върна и в момента работим по верификационните материали, за да получил сертификат.  Това допринесе още повече за интереса на още много българи към този вид туризъм", добави Конов. 

По думите му, усещането да изкачиш определен връх е много емоционално и силно и всичките 53-ма са плакали. Достигайки върха, чувствах удовлетвореност,  че си успял да завършиш едно предизвикателство. Силно емоционален и вълнуващ момент. Върхът е висок 5895 метра и е най-високият ,който са изкачвали досега.

На Килиманджаро той е предложил брак на половинката си, защото не си пада по традиционни неща. Моментът е бил вълнуващ и за двамата.

Преслав Конов съобщи още, че през януари 2024 години им предстои изкачване на пет вулкана в Еквадор, два от които са световно известни. И двата, при успех ще надминат най-високото им постижение досега.

"Достатъчно е човек да иска да тръгне, за да изкачи и най-високия връх. Имаш ли желанието, няма невъзможни върхове, всичко се постига",  добави Преслав Конов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: