Престъпно нехайство - заразен с COVID-19 фелдшер разнася заразата у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:53 / 16.06.2020
1336
Нова проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в болница и стана причина за възникването на още едно огнище в Шуменско. Под наблюдение в областта са три населени места - селата Изгрев, Климент и Тъкач. След заповед на директора на РЗИ-Шумен падна карантината за село Изгрев, жителите на който, по думите на областния управител, не вярват да има опасно заболяване като коронаврус и не спазват противоепидемичните мерки за сигурност. За характера на жителите на тази област и отношението им към пандемията говори и новият случай от областта.

Оказва се, че фелдшерът от с. Климент е станал причина за заразяването на пациенти в областта. "Един от заразените с коронавирус е напуснал доброволно болницата. Той е фелдшер от село Климент, който не е използвал предпазни средства и е заразил и други хора. Мисля, че на този човек трябва да му се търси отговорност", заяви за БНТ Стефан Желев, областен управител на Шумен. Три са и новите констатирани случаи на COVID-19 в Шуменско, съобщиха от здравното министерство. Заразените не са хоспитализирани, в МБАЛ Шумен в момента са настанени за лечение 10 души, съобщи директорът ѝ д-р Димитър Костов.

Двама пациенти са отказали лечение и манипулации, те имат право на това според заповедта в сила на здравния министър. Били са изписани от болницата в тежко състояние. Пациенти, които отказват лечение, могат да бъдат изписани. Двама пациенти ,за жалост в лошо състояние, категорично отказаха лечение и не разрешаваха манипулации и напуснаха болницата. Не знам дали няма скоро да се върнат, обясни д-р Костов.

Виж коментарите (2)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).