Превозвачите скочиха на регионалния министър, обвиниха я в арогантно поведение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:14 / 04.01.2020
1674
огато не се съобразяваш с бизнеса - това за нас е арогантно поведение." Около това мнение се обединиха пред bTV Йордан Арабаджиев и Магдалена Милтенова по повод тол системата.

Според превозвачите арогантното поведение е от страна на регионалния министър Петя Аврамова в целия процес по въвеждането на тол таксите. Всички транспортни асоциации дадоха един куп предложения и становища за тол таксите, но общо нула са приети, казаха те.

Превозвачите настояват за бавен преход от винетна към тол система, за да не бъде шоково поскъпването. За това те се вдигат на национален протест на 13 януари, когато ще се включат и таксиметрови превозвачи. Основните им искания са оставката на регионалния министър Петя Аврамова с аргумент, че не се съобразява с нито едно предложение на транспортния бизнес, както редуциране на таксите за тарифата, обхвата и преференции.

По думите на Арабаджиев тол системата не е готова, защото нито един превозвач не знае как да работи с нейните особености.

От своя страна Магдалена Милтенова посочи, че философията на въвеждането на тол системата е сбъркана, защото тази, към която се стреми Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), е постигането на суми, които да бъдат 290 млн. лв. от леките автомобили и над 400 млн. лв. от автобусите и камионите. Според нея общата сума от близо 700 млн. лв. може да се постигне математически, но ще се постигне на гърба на хората.

"Средствата ще дойдат от хората и потребителите и това е арогантното, защото не се казва в регионалното министерство. Извинявайте, но докога ще плаща българският потребител", запита Милтенова.

Ние сме в конфликт с МРРБ за начина на плащане на тол системата. Нека да бъде обхватът такъв, че да обхване всички камиони, но и българският транспортен бизнес да има глътка въздух, включи се отново Арабаджиев.

Няма съпротива по отношение на тол системата, а по отношение на цените, защото са изключително високи. Не може един автобус за един курс от София до Бургас да плаща 100 лева за винетка на месец и още 1200 лева за тол такса. В същото време билетите не трябва да поскъпват, защото имаме договори с общините. Това ще доведе до фалити на фирмите. Налагат се едни цени и не са изпълнени исканията на превозвачите, негодува Милтенова.

"Ние трябва да защитим българския транспортен бизнес и да получи глътка въздух от шоковото налагане на тези такси", каза в заключение Йордан Арабаджиев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).