Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът Румен Радев поздрави българския народ за 1 май
Автор: Силвия Станева 10:56 / 01.05.2020Коментари (11)1645
©
По случай Международния ден на труда и работническата солидарност – 1 май, президентът Румен Радев отправи поздравление към българския народ:

Уважаеми сънародници,

Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност.

Първи май не е подарък.  Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях.

Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско.  Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина.

В съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността. Някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи. Това не може да промени обществото.

Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения.

Тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение. За първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си. Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България.

В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия.

Честит празник на труда и солидарността!

Честит Първи май, уважаеми сънародници!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Май някой хора не знаят че 1май е започнал от САЩ
0
 
 
Този пък тъпак къде се беше скрил, вместо да помага на бат Бойко във войната с вируса ?
0
 
 
Има един лаф "да живей труда,и сапа в гъ.за"! Румбата льотчика да си завре сапа в гъ,за! На Деса селската слива тов и беше!!!...Щот ний президент нямаме!Имаме една селянка да се разпорежда!
0
 
 
Тоя службар дето никога не е работил и не е изкарал и 1 лев за държавата ще честити празника на работниците. Цял живот държавата на него му купува...гащи,потници,чорапи,обувки. Керосин и самолет да лети и да плаши гаргите. Пък ,като заряза летенето взе ,че заряза и семейството си и го ожениха за секлецарката му! Картун.
0
 
 
Да празнуват комунистите, аз ще пропусна! Да живее свободата, а не робския труд!
0
 
 
С 10 000 лева заплата на месец , тоя може да ни чете поздравления и да ни честити каквото се сети..... Но точно в деня на труда , да ми разтяга локуми , Е МНОГО НАГЛО..... "Скъпи" Радев , ако трябва да си вадиш хляба с труд , отдавна да си умрял от глад !!!
+1
 
 
Румен Радев пак лижи гъзовете на алчните бизнесмени в България които се интересуват само от собствения си живот и от парите имотите на свойте родители за другите Българи въобще не им пука .Ако ги нямаше алчните бизнесмени в България тогава нашата страна България щеше да се оправи като държава.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: