Президентът: Според мен вотът на нацията не е подменен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:01 / 15.05.2013
1456
Президентът Росен Плевнелиев обяви, че до края на месец май ще свика новото 42-ро народно събрание.

"Този вот потвърди и моята позиция че партиите трябва да работят за връзките с избирателите. Най-важното е да се работи за доверието на избирателите. Най-важното е да направим работещи институции - най-вече на Народното събрание", заяви Плевнелиев.

"На България й трябва работещ парламент и стабилно правителство. Аз ще следвам Конституцията. В Президентството няма да има задкулисни договорки - коалиции в президентството няма да се правят - те могат да се правят в Народното събрание и в партийните централи".

Плевнелиев обяви, че в петък започва консултации с лидерите на парламентарно представените партии за първото тържествено Народно събрание след изборите. "Основата цел на тези консултации е да се уточнят всички подробности по насрочването на датата за свикване на НС. Вярвам, че не по-късно от края на май ще имаме тържествено откриване на Народно събрание", подчерта той.

Веднага след това ще започнат консултации за съставяне на правителство. Първият мандат ще бъде даден на най-голямата парламентарна група, увери държавният глава.

"Извънредната ситуация в деня на размисъл очаквам да бъде разнищена докрая", заяви президентът. Не съм съгласен, че всичко е възможно по време на избори. Не трябва да дестабилизираме държавата по-нататък.

"Според мен вотът на нацията не е подменен, затова трябва да вървим бързо напред, за да създадем парламент и правителство", призова държавният глава и подчерта, че няма основание да се иска касиране на изборите. "Очаквам ГЕРБ да заявят позицията си относно признаването или непризнаването на изборите до петък", подчерта Плевнелиев.

"В случая от Костинброд се показа бързо взаимодействие. Компетентните институции дължат информация. Виждате, на какви безпрецедентни прозрачност и откритост сме свидетели, включително и с днешната пресконференция на прокуратурата. Не разполагаме с данни вотът на нацията да е подменен", каза президентът.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).