Президентът и шефът на МВФ разискваха важни теми

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
12:25 / 11.03.2024
1078
Съвременните предизвикателства пред глобалната икономика и тяхното влияние в регионален и национален план обсъди на среща на "Дондуков" 2 президентът Румен Радев с управляващия директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

Срещата се проведе по инициатива на управляващия директор на МВФ и сред акцентите на разговора бяха необходимостта от увеличаване на икономическия растеж след пандемията от COVID-19 и преодоляване на негативните последици за икономиката от военните конфликти в съседните региони, както и предизвикателствата, произтичащи от все по-широкото приложение на изкуствен интелект.

Инвестициите в образование и насърчаването на конкурентоспособността като фактор за икономически растеж бяха откроени като ключови за България и Европа по време на срещата. В рамките на разговора беше подчертана и необходимостта от ясни и целенасочени мерки за намаляване на инфлацията в страната ни, която все още е над средната за Европейския съюз и има негативен ефект върху икономическата стабилност и дългосрочните стратегически цели пред страната ни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В болница връзвали насила 104-годипна жена
Българин спокойно отглежда банани в двора на къщата си
Туроператор с много обнадеждаваща информация
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
50 деца са с хранително натравяне в Сливен
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).