Президентът намекна за много тревожна тенденция в авиацията ни

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
15:25 / 24.09.2020
826
Българските пилоти, които управляват изтребителите МиГ-29, намаляват с тревожни темпове. Това заяви днес в Граф Игнатиево президентът Румен Радев, предаде репортер на Plovdvi24.bg. Нальотът на летците на изтребители тази година е най-нисък от много години насам.

"Това застрашава и безопасността на полетите, и сигурността на страната. Очаквам енергични действия тук, за да може българското небе да продължи да се охранява от български летци с български самолети“, коментира Радев, който посети медийния ден за международната летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020“.

По думите на президента, това учение е много важно за българската армия, защото съвременните военни операции са изключително сложни и развитието на наука, тактики, техники и процедури за тяхното водене изисква ресурси, с които България не разполага.

"Трябва да се осигурят всички необходими условия, за да може да се въведе в експлоатация и да носи бойно дежурство самолет F16, за който България вече плати. Проблемът не е само да получим самолетите – иска се цялостна модернизация на инфраструктурата, предоставяне и усвояване на сложно наземно оборудване, придобиване на въоръжение и дълбока трансформация на системата за поддръжка и логистично осигуряване. Това изисква финансови средства, но и много работа тук, за да не бъде излагана на риск програмата F16“, добави Радев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).