Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът със силно обръщение към народа!
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 01.04.2021Коментари (21)1547
©
Обръщение на президента Румен Радев към народа:

Скъпи сънародници,

В неделя, 4 април, ще се проведат редовните избори за Народно събрание.

Всички ние, пълнолетните български граждани, ще имаме възможност да изберем кой да управлява Родината.

Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес, отколкото преди четири години? По-богат ли е? По-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди? Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата ни? Или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си.

Кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. Онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или напротив - да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда. Най-сетне, от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината. Дали внуците ни ще разговарят с нас на български.

Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза. Доверието в старото Народно събрание отдавна рухна. Хиляди българи поискаха предсрочни избори още през лятото на миналата година. Получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията.

Дойде време за редовните избори, но както виждаме, пандемията е още тук и неясно докога. За изминалите месеци кризата се задълбочи. България загуби лекари, медицински сестри, учители, много от нас загубиха близки хора не само заради коронавируса, но и заради блокирания достъп до здравеопазване. Смъртността е рекордна, но страхът не е изход. Отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите.

Много бе сторено с годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката. Това е удобно за враговете на свободата. Стотици хиляди сънародници зад граница и този път няма да успеят да гласуват за бъдещето на България, в която мнозина копнеят да се върнат. Но каквито и да са преживените от нас разочарования, веднъж на четири години ние имаме право да се произнесем относно своето бъдеще. В изборния ден всеки от нас, млад или стар, богат или беден, има своя равен дял в съдбата на България и трябва да го вложи премислено, критично и осъзнато. Който не гласува, оставя съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора, на произвола на чуждия избор. На контролирания и купения вот, които са печален факт от години.

Затова призовавам всички вас, пълнолетните българи: мислете, преценете, гласувайте. В неделя всичко зависи от нас.

Благодаря ви за вниманието!




Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Румен Радев президент убиец боклук накара простите безмозъщни безотговорни безсъвестни българи егоисти ромите да не спазват предпазните мерки и да си правят каквото си искат без да осъзнават ще така застрашават възрастни хора които много по трудно изкарват коронавируса от нас младите но президента е безочлив егоист и едва ли ще го разбере за него е по добре да умрат възрастните хора за да е спокоен.И още нещо аз в неделя няма да гласувам за да се насерете вечерта от яд в гащите.
на 01.04.2021 г.
-1
 
 
Народа и генерала викат Мутри вън,но мутрите не чуват.Продължават да грабят и вилнеят.Самоопределят се като добри хора,независимо,че в доклад американски конгресмени и Световната банка ги определят като некадърници.Окопали са се във властта и знаят че вота от изборите го определя не народа а избирателните комисии и медиите.Днес се публикува поредната хватка за запазване на властта.Хората с изтекъл срок на давност на личните карти,няма да могат да гласуват,независимо,че има закон за удължаване на валидността на тези документи.Защо не го казаха преди няколко месеца или с приемане на закона а днес-2 дни преди изборите. С тези харчове,които правят, ме е страх даже да си помисля какво ни чака слез изборите.Гнусна партия,с гнусен лидер.
-2
 
 
Браво генерале, достоен президент !
0
 
 
радев зелен потник ,нещо да кажеш за международния скандал с шпиони в БА на която си главнокомандващ( слава богу само броени месеци още) ?Ти не ни казвай какво да правим ,хората си имат глава на раменете ,дай боже след като ти приключи мандата да те видим на подсъдимата скамейка ,ако не духнеш за Масква де ....толкова противен и гнусен човек!ОТВРАТ!
+1
 
 
ТИ ДАВИДИШ,ЮМРУКА Р.РАДЕВ СЕ ПОЯВИ В ЕФИР.КЪДЕ БЕШЕ БЕ ЧЕРВЕН БОКЛУК.
-1
 
 
Развързването на кесията преди избори не е агитация. Обикаляне с джипката по обекти - съвсем даже. Ще ви разбера, ако го правите единствено и само за пари. Ако по убеждения - жалко! Никой и нищо не може да ви помогне.
+2
 
 
Нали Резидента вече го опандизиха Какви са тез изявления и простотии.Аа те резидентите били двама.
-2
 
 
Дори Първанов не си позволяваше подобна агитация преди избори!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: