Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прибират ковчезите и паметните плочи от витрините на траурните агенции
Автор: Екип Burgas24.bg 15:20 / 11.04.2011Коментари (7)1027
© Burgas24.bg
Нов законопроект ще регулира излагането на ковчези и паметни плочи в траурните агенции в България. Това каза на пресконференция Даниела Петрова председател на Комисията по култура, медии и гражданско общество в НС. Тя добави, че по време на работата си е получава не веднъж сигнали, че офисите на траурните агенции са разположени хаотично в жилищни или административни сгради. В края на миналата седмица Даниела Петрова е провела редица срещи и вече е представен от асоциацията на погребалните агенции един предварителен проект, който след като бъде разгледан ще бъде и внесен за гласуване.

Петрова обясни, че законопроекта ще засяга погребалната дейност и гробищните паркове. Тя добави, че към момента този въпрос не е нормативно уреден в законодателство, като нормативната уредба е стара и хаотична. Според председателя на комисията е възможно в Закона за устройство на териториите, в търговския регистър в регистрационния режим на този вид дейности, които се извършват да бъде направена такава промяна засягаща разположението на офисите на траурните агенции. Даниела Петрова посочи, че пример може да се вземе и от еротичните магазини, които преди време са имали същия проблем. В момента всички такива обекти обаче на витрините си не излагат продукцията, която предлагат, а има само надпис, който показва, какъв точно е магазина, а вътре стоката е подредена по надлежния ред.

Специалистът посочи, че всъщност тази практика е широко разпространена в държавите в ЕС, където на офисите на траурните агенции има поставена табела, каква дейност развиват, но на витрините им няма разположени ковчези, които да причиняват стрес сред хората. Даниела Петрова даде няколко фрапиращи примери за това къде се отварят офиси или цехове траурни услуги, за ковчези и паметни плочи. Тя даде за пример Варна, където точно срещу сградата на АГ болницата има склад за ковчези. Друга агенция пък работи точно срещу варненско училище, като на витрините има поставени траурни венци, паметни плочи и ковчези.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на buhti4ka
премахни филтъра

+6
 
 
Също така тршбжа да задъльите катафалките да ползжат пердета,за да не се виждат умрелите по улиците където минават деца.Някой път спирам на светофара и до мен спира катафалка на една боя разстояние ,което е направо шокиращо
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: