Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приключи разследването за мистериозната смърт на Денди
Автор: Екип Burgas24.bg 11:29 / 04.04.2023Коментари (0)664
©
Разследването за убийството на Любомир Милчев-Денди приключи. Последната експертиза на трупа на светския хроникьор е готова. Предстои наблюдаващият прокурор да се запознае с материалите по делото и да прецени дали да повдигне обвинение за убийство срещу неизвестно лице. Дали Денди ще получи справедливост, все още е под въпрос. Тук изниква съществен проблем, а именно, че няма нито един заподозрян.

Единствената нишка за разследващите остава резултатът от последната експертиза на трупа на Милчев. Тя е финалната част от разследването и надеждите на следователите са да ги насочи към евентуален убиец - да открият негово ДНК, косъм или друг биологичен материал по тялото на Денди. Това е малко вероятно, тъй като тази експертиза е направена постмортем, а Милчев бе в болница в кома над един месец, където тялото му бе поддържано чисто и редовно обръщан, за да не получи кръвоизливи, пише "България Днес".

Над година след смъртта на екстравагантния писател, журналист и най-вече страхотен цигулар няма и следа от човека, който го преби в собствения му дом, довело до мъчителната му смърт месец по-късно в Окръжна болница.

Въпреки усилията си разследващите не могат да хванат дирите на мистериозния килър. Разпитани са множество свидетели, но към момента органите на реда нямат никаква представа кой може да е убиецът на Денди и каква точно е причината за тази животинска агресия.

На 17 февруари Денди бе намерен в безпомощно състояние в апартамента си в близост до столичната църква "Св. Георги". Милчев бе приет по спешност в Окръжна болница "Св. Анна" и в рамките на една седмица, докато все още беше стабилен, бе подложен на няколко черепно-мозъчни операции. Въпреки усилията на лекарите на 27 март Денди издъхна.

Версиите, по които работят от Софийската градска прокуратура, са няколко - убийство от ревност при изблик на гняв от негов близък, убийство заради ценности, скрити в апартамента на Милчев. Въртеше се и версия, че Денди е паднал, която бе бързо опровергана. Градската прокуратура категорично не разследва версията за злополука. Това казаха преди време за вестника от правната институция, а говорителят на Окръжна болница Антон Луков също категорично отрече, че това е възможно.

"Денди е бил жестоко пребит, най-вероятно с тежък предмет. Цялото му лице е смазано, травмите му са жестоки и причинени от някого напълно целенасочено. Няма как тези наранявания да бъдат причинени от падане", каза Луков малко след като Милчев бе приет по спешност в "Св. Анна". От прокуратурата стигнаха също до този извод.

Не е изяснено дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но второто е по-вероятно. Това също ще се изясни, след като резултатът от последната експертиза излезе. А дали тя ще насочи разследващите към убиеца му, не е ясно, но е малко вероятно.

За съжаление, по всичко личи, че убиецът на Денди ще се измъкне и надали някога ще се разбере кой е и каква е точната причина за тази нечовешка агресия. 

Кристофър Кем отново свири

Младият музикант и близък приятел на Денди с артпрякор Кристофър Кем неочаквано се появи пред публика. Кем потъна в нелегалност веднага след кончината на Денди. За последен път е бил видян с майка си на опелото на своя по-възрастен покровител през април в столичния храм "Света Петка".

В неизменното си черно облекло, младежът от Плевен, който официално се води цигулар в местния театър, отново се изявява като уличен музикант. Кем засвири в подлеза на "Орлов мост".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: