Присъди за двама, причинили смъртта на строителен работник при полагане на бетон

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:42 / 06.06.2017
1686
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна, с който на съд са били предадени Ясен Ж. и Валерий В., причинили смъртта на работник на строителен обект поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, получиха осъдителни присъди от състав на Варненския окръжен съд - за престъпление по чл. 123, ал.1 от Наказателния кодекс.

43-годишният Ясен Ж., който работел по трудов договор като строителен техник на обект на "Комар инвестмънт" ООД, бе осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Наказанието на оператора на бетонпомпата - 47-годишния Валерий В., е 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

На 7 декември 2009 г. на строителен обект в местността Траката край Варна двамата подсъдими причинили по непредпазливост смъртта на строителния работник Н.Х. при полагане на бетон. Поради тежестта на машината гредите и почвата поддали и стабилизаторът пропаднал. Бетонпомпата се наклонила, стрелата й паднала надолу и ударила работника. Въпреки оказаната медицинска помощ в болницата поради тежкото общо състояние след трудовата злополука той починал.

До днешната осъдителни присъди, произнесени от Варненския окръжен съд срещу двамата подсъдими, се стигна след девет съдебни заседания и след повторното му разглеждане, след като състав на Апелативния съд във Варна отмени произнесената от първата съдебна инстанция предишна присъда.

Съдебният акт на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).