Приютяват жертви на трафик в защитено жилище в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:45 / 08.10.2015
814
Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева бе в Бургас за подписване на договор между Националната комисия за борба с трафика на хора и Община Бургас за безвъзмездно отдаване на два общински имота за нуждите на защитено жилище за жертви на трафик.

"Капацитетът не е голям. Под 20 души е засега, но това е началото. Заради това се надявам да продължим да изграждаме други защитени жилища", отговори на въпрос на Burgas24.bg Кунева какъв е капацитетът на защитеното жилище.

"Жилищата ще осигурят последваща реинтеграция на жертвите и нормален живот. Това не са онези центрове, в които се приемат кризисно лицата, които са обект на подобно престъпление. Това е следващият етап, изключително важен, в който хората започват да се учат да живеят сами", каза Кунева.

"Целта е жертвите да са достатъчно доволни, за да дават качествени показания, защото спасяването им е голямата задача. Но наказването на виновните, които са ги довели до тези нечовешки страдания, е нещо, с което трябва да се заемем упорито и да доведем докрай", каза още Кунева.

Тя добави, че е чула за доброто сътрудничеството с Общината и с всички институции, ангажирани с трафика на хора. "Впечатленията ми от реакциите на прокуратура, на ГДБОП, на полицията са отлични", каза още тя. От началото на годината до сега резултатите показвали сериозни успехи. Повечето случаи приключвали с осъдителни присъди.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Отличиха петима училищни директори с наградата "Св. Иван Рилски"
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).