ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Продава ли се у нас топено сирене вместо кашкавал? | ||||||
| ||||||
Въпросната вносна суровина се нарича калиата. "Този полуфабрикат е на половин цена от суровото мляко, което се изкупува в България. Тази технология е по-близка до производство на твърдо топено сирене“, казва пред bTV Милкана Йорданова, собственик на мандра в Смолян. Разликата е в това, че българският кашкавал се произвежда от сурово мляко, преминава през технологична обработка - млечно-кисела ферментация, и накрая се оставя да зрее между 45 и 60 дни. Другият продукт се внася от Полша, Холандия, Белгия и идва в България в замразено състояние във вид на сиренина. "Тук се размразява и се топи в специални машини за т. нар. сухо парене. Тук става процесът на топене с емулгаторни соли, добавка на масло или някаква друга мазнина. Опакова се и може веднага да се продава. Какво пречи да се нарича калиата“, добавя Милкана Йорданова. Според производителите традиционният български продукт, носейки на гърба си други продукти, се обезценява. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
След забраната: Едно онлайн казино затвори, но друго отвори
10:26 / 21.05.2024
Инцидент с автобус на "Бургасбус"
09:43 / 27.05.2024
Бургазлия загина на място в тежка катастрофа
09:06 / 27.05.2024
Пълна промяна на още едно междублоково пространство в Бургас
10:41 / 27.05.2024
Бургас е предупреден!
13:06 / 28.05.2024
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
13:58 / 28.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета