Проект, показващ непълнолетни майки, предизвиква полемика в социалните мрежи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:38 / 20.04.2023
621
People of Sofia  е една от най-харесваните и популярни авторски страници за фотография в България. Страницата във Facebook показва персонажите на столицата, а снимките са изпълнение с различни емоции, които вълнуват. Зад проекта стои един човек - Вихрен Георгиев, който се определя като любител фотограф, обичащ да запечатва моменти.

Докато отзивите от снимките са предимно положителни новото начинание на People of Sofia предизвика множество критики, полемика и дискусии. Проектът "Младите майки" разбуни духовете и е една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи през последните дни.

"Младите майки", разказва историите на жени, които са родили под 18-годишна възраст, както и на специалисти, занимаващи се с темата за ранната бременност сред младите. Проектът е  реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура“.

От Facebook страницата описват проекта така:

"Целите, които си поставя проекта е, от една страна, да покажем живота на младите момичета, а от друга, специалистите, които им оказват помощ и подкрепа, а също и хората, които работят на терен, за да се намали ранната бременост. По-общо, да направим казуса видим за по-голяма част от обществото ни и да предизвикаме сериозен, и конструктивен дебат.

*People of Sofia не подкрепя ранната бременност, както и увеличаващия се брой на ражданията под 18 години."

Историята на Гергана, която ражда първото си дете на 14 и се омъжва на 13 години, предизвика много негативни коментари, някои от които недоумяват защо подобен проект е финансиран от Национален фонд "Култура". Според други People of Sofia повдигат важен дебат.

Гергана е българка в ромска махала и в момента има три деца.

"Какво позитивно виждате в този разказ!? Едно дете е въвлечено в незаконна ситуация! Къде е била полицията и прокуратурата, когато е заживяла с този мъж на 13 години?!?! Потрес! Да я закриваме тази държава и да се свършва с тази свинщина",
пише разгневен потребител.

"Деца раждат деца, колкото и да не ни звучи окей. Случва се. Тези хора са част от нашето общество. Колкото по-бързо започнем да говорим на сходен език, толкова по-добре за всички. Поздравления на People of Sofia за опитите да скъсявате дистанцията и да отразявате реалността. Харесва ни, не ни харесва, тя е такава, каквато е",
е друг коментар в дискусията.

"Колкото и да се стремим към толерантност и приемане на различия, трябва да се поставя граница и да успяваме да я усещаме, това си мисля аз. Стореното от бащата е престъпление и НЕ е приемливо да станеш майка на 13. По никакъв начин",
е друго мнение в дебата.

Следващата история на Андреa от Крушовене, която забременява на 15 години, също не остави хората равнодушни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...
Балабанов: За нас винаги номер 1 са били българските граждани. Мн...
Тома Биков: Готови сме да спечелим изборите категорично
Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).