Проф. Чирков: В началото на 2019 г. стартира изграждането на Черноморската кардиоклиника

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:03 / 02.10.2018
2938
В началото на 2019 г. може да стартира строителството на новата Черноморска кардиоклиника във Варна, която ще е сред най-модерните в Европа. Това съобщи за Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков, бащата на модерната сърдечна хирургия и кардиология у нас.

"Варна е моят любим град и не напразно съм взел решение тук да направя една от най-добрите бирници в Европа.  Надявам се в началото на 2019 г. да започнем да строим. Финансирането е осигурено и ще започнем. Все още ве сме взели решение къде точно ще бъде. Предлагат ни няколко места, още избираме. Бяхме почти капарирали едно място, но се промениха нещата. Сега съм си избрал един парцел по пътя за Виница, от Грандхотела като се отива нагоре. Харесват ми и местата около Бриз1, Бриз 2...Проектът е направен и платен преди 12 години. Платен е от руския "Газпром“ и е супер проект за над 1 млн.евро.  

Комисарят по здравеопазванто каза, че такова нещо не е виждал. Ако ние го осъществим това нещо в България, Варна ще се превърне в център на привличане на лекари и сестри да се учат там, но и най-вече на пациенти от цял свят. 

Реализацията на проекта е на стойност 44 млн. евро, осигурени от инвеститори. Целта ни е когато влезе в болницата ни един пациент, ние наистина да сме му помогнали. Екипът за болницата ще се състои повечето от мои досегашни сътрудници, които са в чужбина. Те ще бъдат привлечени тук. Това са професори и доценти, говорил съм с тях, че ще са готови да напуснат дори много хубави места, за да дойдат тук от Германия и Австрия. Ще привлечем и най-добрите ми ученици от България. Младите ще ги изпратим на обучение в чужбина поне за по година  и половина-две, докато се строи клиниката.  Поне 90 души, сестри и доктори планирам да изпратим в чужбина.  Предвиждам възможност да се кооперираме с чужди болници.

Площта, върху която ще се строи болницата е около 11 декара.  Ще разполага клиниката със 110 легла. Около 150 души ще работят в нея. Така сме се разбрали с инвеститорите, заплатите да бъдат много по-високи от тези в България. Ще работим със здравната каса, както ис частни каси по света. Подписах един договор с главният ръководител на осигурителното дружество на "Газпром“  да не изпращат пациенти в Германия и Австрия, а да работят с нас и да изпращат всички пациенти насам. Министърът на здравеопазването в Русия по времето на Горбачов е присъствал в моята болница в София и е казвал: "От такова нещо се нуждаеме и ние в Москва! Ако аз имам един Чирков ще бъда най-щастливия“, коментира проф. Чирков.

Какво още каза проф. Чирков, вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).