Проф. Донка Байкова: Киселото зеле ни предпазва от рак

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:21 / 03.11.2016
926
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза пред БНТ диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.

Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично", заяви Байкова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ковчегът с тленните останки на Фердинанд пристигна у нас
Йотова: С позицията си за войната в Украйна Радев говори с гласа ...
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Лошо му се пише на хванатия да пренася хероин за милион лева през...
Фалшивите новини получават все по-голямо поле за развитие с навли...
Главчев за влаковия инцидент: На машиниста му е прилошало, не е к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).